Skip to Content

Att resa till Kuba

november 28, 2016 • admin

kubaOavsett om du är ute efter ett fartfyllt äventyr eller lite tid på en vacker vitkalkad strand, så är Kuba destinationen för sol, bad och salsa! Från lättsamma Havanna till rullande gröna tobaksfält, Kuba är ett litet men mångskiftande land med ett subtropiskt klimat.

Detta innebär att det finns kraftiga vindar som kommer att erbjuda en välkommen lättnad från den starka värme och fuktigheten.
I genomsnitt är temperaturen i Kuba ungefär 27 grader med mycket sol. Det varma klimatet i Kuba gör det därför till ett trevligt resmål hela året runt. Detta är bra för dig som planerar en resa till Kuba, då är du inte bunden till någon säsong!

Kuba Klimat Tips: När ska man åka

Om du planerar att resa till Kuba under vintermånaderna (och varför inte!), Är detta en bra tid på året fört att få några veckor av värme, eftersom det vanligtvis är mycket torrt och soligt! Om du ska på en Kuba resa under våren och sommaren, kan du vänta dig en tropisk dusch som ofta varar bara en timme eller så, det kan pågå upp till en eftermiddag. Om du känner för att göra en resa till Kuba under månaderna juli och augusti så ska du vetta att dessa månader är de varmaste eftersom klimatet är som soligaste då.

Kuba Klimat Tips: orkansäsongen

Kubas officiella orkansäsong löper från juli till mitten av november detta gäller hela Karibien. September och oktober är oftast de mest aktiva månaderna för orkaner och tropiska stormar. Normalt är Kubas klimat stabilt i flera år men kan ibland varvas med flera mycket aktiva orkansäsonger.

Kuba Klimat Tips: Att resa i Kuba i regnperioden

Om du planerar att resa till Kuba under orkansäsongen, är det nog en bra idé att kolla vädret och klimatförhållandena för Kuba innan du reser. Tänk också på att du kan behöva ändra dina resplaner sista minuten. Men låt inte dessa regnskurar förstöra dina resplaner. Det är värt omnämnande att en av de största fördelarna med att resa till Kuba under regnperioden är att det finns långt färre turister som reser runt än under högsäsongen. Vad mer, eftersom Kuba är en ö, så sveper vinden och regnet över på nolltid.

Utforska bergen i Sierra Maestra och rulltobak höglandet. Prova en tur till Baracoa eller en resa till Kubas korallstränder. Vi hjälper dig att bygga din egen Kuba semester. Vill du veta mer om att Kuba resor?

Categories: Uncategorized