Skip to Content

Välj rätt badrumsfirma för badrumsrenoveringen

december 19, 2016 • admin

badrumsfirmaBor du i en storstad finns det en rad olika företag att välja på för att anlita till badrumsrenoveringen. Prismässigt är det stor skillnad så man tjänar på att ta in offert från fler företag för att se vilka som ger det bästa priset. Men det är definitivt inte bara priset som ska avgöra utan det viktigaste är att man anlitar ett seriöst företag som gör ett bra jobb. Tre punkter man bör undersöka innan arbetet börjar är:

Försäkring – Att ett företag säger att de har en försäkring betyder inte i praktiken att de har det. Be att få något som styrker detta. Då har du gjort vad du för att säkerställa dig att de har möjligheten att betala om något skulle gå fel. Att en badrumsfirma inte har försäkring är ytterst ovanligt men om oturen är framme så ångrar man sig bittert om man inte kontrollerat detta innan.

F-skattsedel – Att företaget har en F-skattsedel betyder att de är ett registrerat företag vilket minskar risken för att de ska göra svartarbete. Det betyder också att det är företaget som själv har allt ansvar för att skatter och exempelvis sociala avgifter blir betalda.

Godkänd Branschbehörighet – Det finns ingen lag som säger att ett företag måste ha godkänd branschbehörighet för att utföra badrumsrenoveringar. Men det är säkerhet för kunden att veta att företaget har denna behörighet. För att se om företag är auktoriserade kan detta kontrolleras på branschorganisationernas hemsidor. Här kan man även söka efter företag i sitt område som har auktoriseringen.

För arbete inom värme, vatten och avlopp (VVS) är det sakervatten.se som ska besökas. För våtrumskontroll är det Gvk.se och för plattsättare bkr.se.

Att ett företag uppfyller dessa tre krav betyder inte att de med automatik kommer utföra ett perfekt jobb. Men chansen ökar.

Categories: Uncategorized

Kommentera

Your email address will not be published.